Detektiv Láska

Časopis Reflex se v souvislosti s překvapivou kandidaturou bývalého "elitního detektiva" Lásky do blížících se voleb zabývá v článku Láska v době kampaně.

Autor článku připomíná, že Láska vždy odmítal vstup do politiky ("Dlouholetý kritik politiků, který se ještě nedávno zaklínal, že by mezi „ně“ nikdy nevlezl, na sociálních sítích nebyl schopen vysvětlit svůj náhlý přerod. Zato napsal velmi vtipnou glosu Zelení ztratili Bursíka, ale získali lásku...").

Kvality Mgr. Lásky Reflex hodnotí takto:

  • "Esence domýšlivosti, egocentrismu a nejapného velikášství. Mediální bublina, která praskne při prvním kritickém pohledu."
  • "O Láskovi se pravidelně píše jako o elitním detektivovi, jenž se zabýval těmi nejsložitějšími případy. Ve skutečnosti nebyl schopen takové případy dovést do zdárného konce. Fiaskem například skončilo vyšetřování okolo IPB. Dodnes někteří bývalí kolegové z branže vzpomínají na jeho naprosto nesrozumitelná obvinění, která neměla hlavu ani patu."
  • "Fiaskem skončila i jeho novinářská kariéra v týdeníku Ekonom, kdy naprosto selhal jako investigativní novinář."
  • "Mediální renomé si vydobyl v poslední době tažením proti bývalému vedení pražského Dopravního podniku. Za ­audit hospodaření podniku dostal Láska téměř milión korun a podal na jeho základě několik trestních oznámení. Jenže na poslední chvíli museli tato oznámení ­úplně předělávat jiní právníci, aby vůbec dávala nějaký smysl."

Viz také:

Audit připravený na zakázku dálkovým absolventem plzeňských práv je neprůkazný

Auditor Láska: Společnice a šmírovačky

Dozorčí rada DPP kritizuje audit: Praktiky StB

Jaký je skutečný účel auditu?

Je Transparency International sama součástí korupční mašinérie ?

Láska - mistr trestních oznámení

Něco v auditu nehraje

Netransparentní Transparency

Tlačenice auditorů

Transparency International ČR poškozuje ČR

Transparency International se zprůhledňovala tak dlouho, až se stala zcela neprůhlednou.

V DPP neprobíhá audit. A Transparency International nevěřte