Rittig se může smát...

Neviditelný pes v článku Rittig se může smát... zmiňuje "překvapivý posudek" ve věci jízdenek, dodávaných Neograph.

V článku stojí dále za povšimnutí toto:

"Než byla smlouva mezi DP a Neographem uzavřená, proběhly čtyři posudky znalce v oboru kriminalistika a písmoznalectví, dvě odborná stanoviska Ministerstva financí, dvě odborná stanoviska právnické fakulty a tři odborná stanoviska advokátní kanceláře.

Po uzavření smlouvy pak proběhly tři posudky znalce v oboru kriminalistika a písmoznalectví a především odborné stanovisko ÚOHS, bez kterého by smlouva nenabyla platnosti. Celkem tedy proběhlo patnáct posudků a stanovisek. Kromě varování ÚOOZ ještě v roce 2009 vyšel článek ve specializovaném Kriminalistickém sborníku, který dává dopravním podnikům v krajských městech jízdní doklady DPP za vzor hodný následování, protože zamezil vzniku značných škod.

Obšírněji se o tom mluvilo v rozhovoru na Radiožurnálu mezi ředitelem Nadačního fondu proti korupci Petrem Soukénkou a bývalým ekonomickém ředitelem Dopravního podniku hl. m. Prahy Ivo Štikou (viz zde). Celé obvinění může velice rychle padnout pod stůl, a proto se nedivím opatrnosti Lenky Bradáčové, která nevzala Ivo Rittiga do vazby."

Viz také:

Neograf - stručný přehled