Pryč s buržoazními soudci!

Paralelu Urválek / Bradáčová načrtl Michal Fraiman v článku R ittigové a spol. už nespravedlnosti neuniknou. 

Vybrané pasáže:

"Nesmírně obdivuji vaše novátorské metody, které by jistě bývaly poučné i pro moji práci. I když kupříkladu navrhnout soudu vazbu obviněného s odůvodněním, že soud právě de facto konstatoval neexistenci vazebního důvodu, jak jste to nedávno učinili vy s rittigovskými zrádci, by patrně i za mých zlatých časů pokrokové spravedlnosti narazilo na nepochopení.
Jsem rád, že vy se ve své době s takovýmito přežitky již potýkat nemusíte a že v otázkách spravedlnosti můžete důsledně uplatňovat třídní přístup. A především, že z nastoupené cesty boje s korupcí a klientelismem, těmito metlami svobodné republiky, těmito hanebnými hlízami na krásných květech vaší občanské společnosti, neustupujete ani tváří v tvář rozhodnutí vašich dosud maloměšťáckých, buržoazních a reakčně orientovaných soudů! Reakce, zdá se, nespí.

Dokončete svoji práci! Ve jménu našich národů, proti jejichž svobodě a štěstí spiklenci povstali, ve jménu občanské společnosti, proti níž se hanebně spikli, žádejte pro všechny obviněné trest smrti! (Promiňte, soudružky a soudruzi, nechal jsem se unést. To vy už bohužel nemůžete.) Tak teda aspoň žádejte pro všechny obviněné znovu vazbu!"