Láskův audit s odstupem času

V. Láska v tzv. "auditu", který vypracoval se svým týmem "kvalifikovaných" odborníků,  nalezl 10 "problematických smluv". DPP během let 2012-13 zadal vypracování oponentních právních stanovisek a analýz.  Závěry těchto analýz dedukce V.Lásky zcela popírají - osm z deseti Láskou mediálně propíraných pseudokauz je prozatím vyvráceno - shrnutí závěrů naleznete zde.

Pro potřeby policie ČR nechal DPP vypracovat znalecké posudky ke kauzám CrossPoint a Neograph. V obou případech znalecký ústav dospěl k závěru, že škoda nevznikla. DPP následně kauze CrossPoint informoval dopisem svého právního zástupce z 26.9.2013 PČR o tom, že:

"S ohledem na výsledky znaleckého posouzení výše možné škody způsobené uzavřením smlouvy se společností Cross Point s.r .o. nemá DPHMP žádnou podporu pro určení výše této možné škody. Z tohoto důvodu ani v současné době neeviduje DPHMP ve vztahu k této kauze žádnou pohledávku za třetí osobou (nebo osobami) z titulu nároku na náhradu škody. V důsledku absence jakýchkoliv kvalifikovaných podkladů dokládajících prokazatelným a ověřitelným způsobem výši peněžité škody, která měla vzniknout DPHMP uzavřením smluvního vztahu se společností Cross Point, s.r.o. je DPHMP nucen vzít zpět návrh podaný ve smyslu ustanovení § 43 odst. 3 trestního řádu, kterým poškozený resp. zmocněnec poškozeného, uplatnil nárok na náhradu škody způsobené uzavřením smluvního vztahu se společností Cross Point, s.r.o."

Renomovaná poradenská a auditorská společnost KPMG na základě stejných podkladů, které měl k dispozici Láska, nedospěla k závěru o vzniku jakékoliv škody.

Viz také: 

Audit připravený na zakázku dálkovým absolventem plzeňských práv je neprůkazný

Auditor Láska: Společnice a šmírovačky

Čí zájmy sledoval V. Láska ?

Detektiv Láska

Jediný (a poslední) spravedlivý advokát Láska

Fundovaní analytici Transparency International ve sporu M. Dvořák - CET 21

Láskův audit ztrácí sílu

Něco v auditu nehraje

Policejní teorie o miliónové škodě (se rozplývá)

Půjčka K. Janečka firmě obviňované Láskou

Pracují v Equita Consulting hlupáci?

Svědecká výpověď - Ing. Abraham

V DPP neprobíhá audit. A Transparency International nevěřte

Tlačenice auditorů