"Láskova" vila

Parlamentní listy zveřejnily dnes článek Ajajaj. Protikorupčník Láska má prý také problémy s vilou. Babišovy noviny posílají zeleným na sjezd třaskavé odhalení.

S odhalením transakce přišly Lidové noviny, které pod titulkem "Realitní boom. Tentokrát „Láskova“ vila. Zelený starosta prodával, zelený senátor měl za soukromou firmu coby jednatel uzavírat smlouvu. Z privatizace domu nakonec sešlo." uvádějí:

"Kauza pozoruhodně levného nákupu strašnické vily prezidentským kancléřem Vratislavem Mynářem zřejmě odradila pražské politiky za Stranu zelených od chystaného realitního obchodu. Jeho klíčovými aktéry měli být starosta Prahy 4 Petr Štěpánek a senátor zvolený za zelené Václav Láska."

Shrnutí:

Láska zakládá firmu Tavre boro, kterou poté převádí na dvě dámy pokročilého věku (70+). V této firmě je jediným jednatelem. Jeho stranický kolega (Štěpánek) je starostou městské části Praha 4, která rekonstruovanou vilu prodává. Spolumajitelka společnosti Tavre boro hodlá získat peníze na koupi vily (za 8,3 mil. Kč) prodejem chaty. Majitel společnosti Re/Max Horizont Petr Mazel zase poukazuje na to, že cena 8,3 milionu za podolský dům nemusí být odpovídající. "Proč u dané firmy (Tavre boro) nejsou k dispozici výroční zprávy ve Sbírce listin? Odpadla by různá podezření,“ ptá se bývalý starosta Prahy 4 Caldr.

Láska LN řekl: "Starosta Štěpánek tedy tuto záležitost zdědil. Já jsem pouze poskytoval právní rady."

Advokát a senátor, jednatel kupujícího, ikona boje s korupcí, který je "tak křišťálově čistý, že prostě ani křišťál křišťálovější čistý být nemůže", poskytuje právní rady prodávajícímu?

Viz také:

Kdo se snažil připravit městskou část o 3 000 000 Kč?

Advokát Láska "...intenzivně spolupracuje s člověkem, jenž byl v minulosti několikrát v hledáčku policie."

Auditor Láska: Společnice a šmírovačky

Bohuslav Svoboda pochybil a způsobil Praze více než milionovou škodu

Čí zájmy sledoval V. Láska ?

Detektiv Láska

Je Transparency International sama součástí korupční mašinérie ?

Jediný (a poslední) spravedlivý advokát Láska

Láskův audit s odstupem času

Láskův audit ztrácí sílu

Pracují v Equita Consulting hlupáci?

Půjčka K. Janečka firmě obviňované Láskou

Transparency International ČR poškozuje ČR

Václav Láska - esence domýšlivosti, egocentrismu a velikášství

Václav Láska a advokátní komora