K trestnímu stíhání bývalého vedení Neograph

V únoru 2012 bylo  zveřejněno Tiskové prohlášení obchodní společnosti NEOGRAPH, a.s, popisující jednání p. Sitty st. (generální ředitel Neograph) a Sitty ml. (obchodní ředitel Neograph).

Z textu vyjímáme:

"Z dosavadních zjištění zejména vyplývá, že Vladimír Sitta starší a Vladimír Sitta mladší si v době svého působení ve společnosti Neograph v rozporu se zákazem konkurence a za přímé podpory a účasti JUDr., Ing. Martina Kohouta, advokáta, založili vlastní obchodní společnosti, jejichž prostřednictvím intenzivně a systematicky tunelovali společnost Neograph. Jednalo se zejména o společnost Avium Partners s.r.o. (Vladimíra Sitty mladšího a JUDr., Ing. Kohouta), která vystavovala fiktivní faktury společnosti Neograph za údajné zprostředkování obchodních příležitostí. Jen za rok 2010 a 2011 byla ze společnosti Neograph tímto způsobem nelegálně odčerpána částka cca 2 mil. Kč.
Podobným způsobem byl dále zneužíván potenciál společnosti Neograph ve vztahu ke konkurenční společnosti NANOGRAPH, s.r.o., Vladimíra Sitty staršího. Ten využíval hmotný majetek, stroje a dokonce i zaměstnance společnosti Neograph pro výrobu v bezprostředně konkurenční společnosti NANOGRAPH s.r.o., kdy dokonce pod záminkou ztrátovosti došlo k převedení části výroby do této společnosti."

Viz také:

Sitta obžalován

Bojovníka s korupcí stíhá kriminální policie ?

Kriminálka prohledává tiskárnu Nanograph

Obvinění ve věci Neograf

Policie prohledává kancelář Vladimíra Sitty

Pressclub Frekvence 1 k tématu Neograph

Sestra JUDr. Sitty vypovídá...

Třetí obvinění Vladimíra Sitty mladšího