D.O.R.I.S. - reportéři ČT

Poznámky k reportérům ČT 19.3.2012:

  • Zatím nebyla neobjasněna role p. Stůje (údajného spojence primátora Svobody, dlouholetého zaměstnance DP a dočasného GŘ DP na sklonku r. 2011)
  • Argumenty založené na srovnání velikosti DP Praha a Brno jsou zavádějící (citace z reportáže" Xanthus podle uzavřené smlouvy fakturoval Dopravnímu podniku 6 milionů 720 tisíc ročně. V Brně stojí obdobné služby 7 krát míň. Pražský Dopravní podnik je přitom jen třikrát větší. Podle této logiky reportérů ČT by např. aktiva DPP (cca 70 mld. Kč) měly být 7x nižší? Nebo snad 3x větší než je hodnota aktiv DPB (tzn. 3x5,9 mld. Kč)?
  • Zatímco všechny dosavadní "aféry DP" byly okamžitě po zveřejnění vydatně rozebírány médii, v tomto případě (protože v ní nefiguruje mediálně přitažlivý bývalý GŘ Dvořák) je zájem nulový. ČT zaujímá vůči GŘ zatím nebvývale vstřícný postoj - již nejsou používány termíny z listopadu 2011 (důkazy o těžké korupci, DP vyvádí peníze na Panenské ostrovy atp), naopak je zdůrazněno, že smlouva byla uzavřena před jeho příchodem do DP. Jde snad o důsledek Dvořákem již podaných žalob (zatím na Hospodářské Noviny)?

K systému DORIS se již v r. 2007 vedly diskuse na diskusním tram fóru např. zde:.
Pro:
Dnes DORIS funguje, i když občas něco hapruje, ale to všude. Vzhledem k tomu, že s ním pracuji téměř denně, musím konstatovat, že je to vyhovující a nenahraditelný pomocník. A že by p. Stůj měl neklidný spánek tak tomu moc nevěřím. Uvědomte si jak dispečer a dispečink vypadal před lety a jak nyní. A to je jeho zásluhou.

Proti:
Náhodou zrovna včera jsem hovořil s jedním hodně informovaným člověkem z DPP a podle toho, co mi říkal, tak p. Stůj asi fakt moc dobře nespí.