Blížící se konec mediální frašky ?

 

Skutečnost, kterou přiznal již bývalý generální ředitel DP Lich, tedy že nedávné události kolem "bývalého vedení DP" byly pouhou "akcí na mediální podporu primátora", potvrzuje i názor bývalého koaličního partnera ODS, tedy TOP09:

"TOP 09 před rokem a půl vstupovala do koalice primátora Svobody s důvěrou, že jeho osoba je zárukou věrohodné a transparentní politiky. Primátor bohužel naše očekávání nesplnil. Snahu o transparentní politiku pouze mediálně předstíral," uvedla mluvčí strany Alžběta Plívová."

Poměrně explicitní vyjádření od spolustraníků zveřejnily Parlamentní listy v článku "Primátor Svoboda prý nasral úplně všechny."

  • "Svoboda tak dlouho všechny podrážel – ráno něco slíbil a odpoledne už to neplatilo – až se ucho utrhlo."
  • „Svoboda chce za každou cenu být primátor a udržet si zlatý řetěz."
  • "Nikdy jsem neviděl žádného člověka tolik dychtícího po moci, jako je Bohuslava Svoboda. Když se v roce 2010 jednalo o koalici, ta touha z něj úplně vyzařovala."

Primátor zdá se žije mimo realitu, což naznačuje i jeho sebestředný výrok v rozhovoru pro ihned: "Není jediný krok, který by mi bylo možné vytknout. A proto jsem strašně nebezpečný." Názory diskutujících jsou ale poněkud odlišné.

 

Diskutující k článku České pozice dosavadní působení primátora shrnul takto:

"Pan primátor Bohuslav Svoboda však podle hesla "kdo nic nedělá, nic nezkazí" neudělal pro Prahu téměř nic. Jediný a výrazný úspěch je vytvořený mediální obraz o jeho osobě. Ten je však fikcí, neboť pan primátor město neřídí a pouze blokuje (či je k blokaci nucen ODS - uznávám) nutné kroky pro řešení "průserů" bémovské éry. Podíváme-li se na veřejně dostupná data - hlasování zastupitelstva - tak pan primátor má jako předseda pražské ODS stabilní podporu 5 až 6 zastupitelů ODS ze 20, tedy cca jedné čtvrtiny! Vládne tedy jednou desetinou pražského zastupitelstva (63), což skutečně není mnoho a odpovídá to jeho přínosu pro Prahu a neschopnosti cokoli dělat. Mediální dojem, jak vidno z Vašeho příspěvku, je však zcela jiný. "

 

Viz také:

Bohuslav Svoboda pochybil a způsobil Praze více než milionovou škodu

Chabé vedení Prahy

Co dělal primátor Svoboda? Nic, samý sliby.

Je primátor týmový hráč?

Komu byly určeny peníze inkasované Kotroušem?

Primátor Svoboda - mistr miliardových úspor

Primátorova one man show

Primátorův plán: sesadit Nečase

Žábou na prameni je primátor. Dopravě ani ekonomice nerozumí.

Vrtěti psem po našem aneb rapidně klesající volební preference ODS a blížící se volby