Třetí obvinění Vladimíra Sitty mladšího

V článku "Klíčový svědek proti Rittigovi čelí dalšímu obvinění." server lidovky.cz informuje o dalším, v pořadí již 3. sděleném obvinění iniciátora tzv. kauzy Neograph, V. Sitty mladšího.


Z článku vyplývá, že V. Sitta "tuneloval" společnost vlastního otce a připravil ji o 5,5 milionu Kč.

Následujíc tvrzení V. Sitty z tohoto článku je třeba uvést na pravou míru:
  1. "Jel jsem 20. ledna svědčit na protikorupční policii, ale odmítl jsem to. Bál jsem se dalších žalob a účelových trestních stíhání,"
  • V. Sitta odmítl výpověď s odkazem na to, že by své osobě výpovědí přivodil nebezpečí trestního stíhání - ovšem ze strany policie, neboť se pravděpodobně obával toho, že by během výpovědi, kdy by mu mohly být kladeny otázky advokáty, vyšel najevo skutečný motiv jeho jednání - obviněním vedení DPP zastřít jeho vlastní aktivity v neprospěch Neographu
  • V. Sitta se žalob obává kontinuálně, již 8.2.2012 uvádí článek mediafaxu "jde o mstu za to, že loni v létě upozornil na problém s jízdenkami v dopravním podniku."
  1. Názor změnil až po zadržení Rittiga. "Dodalo mi to důvěru a vypovídal jsem. Stačili jim ale pouze tři pracovní dny, aby si něco vymysleli..."
  • Poslední obvinění V. Sitty pouze rozšiřuje a konkretizuje předchozí obvinění z r. 2012. S ohledem na datum doručení je zjevné, že bylo připraveno k odeslání ještě před zadržením I. Rittiga.

Názor, neboli výpověď, změnila také teta V. Sitty mladšího. Jde o rodinnou dispozici?

Viz také:

Sitta obžalován

Třetí obvinění Vladimíra Sitty mladšího

Nasměroval policii na Rittiga, žalobkyně mu zabavila majetek

Rittig se může smát...

Bojovníka s korupcí stíhá kriminální policie ?