Randák v Hyde Parku ČT mírní svá tvrzení

Generál v.v. Randák v 23:31 minutě pořadu Hyde Park ze dne 27.2.2012 prohlásil (ohledně tiskové konference NFPK konané 6.12.2011):

"...na této tiskové konferenci jsme neřekli, že se ty transakce uskutečnili. My jsme řekli, že to bylo připravováno, neřekli jsme, že tam ty peníze, ale že byl připraven systém, kterým by umožnil, aby byly odčerpány peníze z Dopravního podniku. Právě tak jsme nikdy neřekli, ani na té první tiskové konferenci, že peníze z jízdenek, že ty koruny, konkrétním koruny z těch jízdenek odešly nějakou cestou přímo k panu Rittigovi, my jsme řekli, že tyto peníze odcházeli kamsi na Kajmanské ostrovy, jestli si dobře pamatuji, a zároveň že existuje vazba mezi stejnou firmou na Kajmanských ostrovech a pane Rittigem a tato firma poukazuje panu Rittigovi peníze. Nikdy nebylo řečeno, že pan Rittig obdržel přesně těch 17 haléřů, které byly odčerpány z Dopravního podniku. Tečka."

Srovnejme s tiskovou konferencí NFPK z r 2011:

"Korunní svědek NFPK Sitta ml.", který je v tuto chvíli stíhán policií pro závažný hospodářský kriminální čin, ve svém vystoupení v úvodu TK prohlašuje např.:

  • na DP je organizovaná zločinná skupina a vyvádí veřejné peníze z DP pro své vlastní obohacení
  • pro tvrzení máme důkazy, máme je podložená
  • peníze jsou vyváděny na Panenské ostrovy

Následně gen. Randák (v cca 10 minutě záznamu) uvádí toto:

  • systém který zde bude popsán v kauze jízdenek na DP funguje i v dalších kauzách
  • peníze o které tyto služby jsou předražovány jdou víceméně jedním směrem

Dále Randák v 13 min.39 sec záznamu tvrdí:

  • důkazy které máme jasně ukazují konečným příjemcem provizí tzn. 17 hal z každého lístku i z dalších smluv je Ivo Rittig

 

Krátká paměť? Nebo důkazy o "těžké korupci v DP" neexistují?

 

Viz také:

Na každého se něco ušije...
 

Randák přestal zapírat, přiznal své špiony

Skeptik Randák