Poločas pro Rittiga

Euro se kauze Neograph věnovalo již počátkem roku 2014 (Najděte škodu, kde žádná není).

Další článek Jana Hrbáčka - Poločas pro Rittiga             v pondělním vydání týdeníku Euro začíná takto:

"Vyšetřování předražených jízdenek uvázlo na mrtvém bodě. Kontrola berňáku kontrakt nezpochybnila a policii chybí klíčový posudek. Případ údajně předražených jízdenek pražského dopravního podniku měl být zařazen do pomyslné výkladní skříně protikorupční policie a žalobců Lenky Bradáčové. Dosud sesbírané důkazy ale zatím vůbec nenasvědčují tomu, že se tak stane."

Celý text je k dispozici na twitteru.

Nejzajímavější pasáže následují.

  • "Tvrdou ránu vyšetřovatelům zasadil Finanční úřad pro Prahu 1, který prověřoval účetnictví papírny Neograph, jež jízdenky, respektive speciální nepadělatelný papír dodávala."
  • Finanční úřad obchodní transakce Neographu s Cokeville Assets vůbec nezpochybnil ("Tento doměrek nijak nesouvisí se společností Cokeville Assets").
  • "Úřad naopak napadl třísettisícovou provizi Sittově firmě Avium Partners za zprostředkování ceninového papíru na cigaretové kolky. Od letošního února má totiž Sitta ml. sděleno obviněni také za to, že měl do obchodního kontraktu mezi Neographem, kde zároveň působil jako ředitel, a slovenskou tiskárnu cenin Prompt, postavit bernim úřadem zmíněného prostředníka - svoji firmu Avium Partners."
  • Dozorující státní zástupce Adam Borgula uvedl, že vyšetřování "...nedospělo do závěru, že by policie podávala návrh na obžalobu."

Zajímavé je, že pouhých pět dnů poté, co vyšel zmíněný článek (viz také dotaz Babiše na stav uvěznění Rittiga), Lenka Bradáčová ujišťuje veřejnost o brzkém uzavření případu a podání obžaloby.

Má tedy nadřízená Adama Borguly jiné zprávy o případu Neograph? Pokyny?

Viz také:

Rittig se může smát...

Jízdenka jako cenina - vratká konstrukce obvinění

Která jízdenka je kvalitnější?

Neograf - stručný přehled

Neograph - dlouholetý strategický partner Státní tiskárny cenin

Nevěrohodný svědek Sitta ?

Policejní teorie o miliónové škodě (se rozplývá)

Pressclub Frekvence 1 k tématu Neograph

Reakce na dotazy Andreje Babiše?

Sitta obžalován

Třetí obvinění Vladimíra Sitty mladšího

Vladimír Sitta stále tvrdí, že Neograph dodával jízdenky dvakrát předražené