Policejní teorie o miliónové škodě (se rozplývá)

Včera zveřejnil deník Právo a následně i novinky.cz článek "Rittigova kauza: Svědci podkopávají teorii o miliónové škodě".

Vybrané pasáže z článku:

  • Výslechy svědků v kauze údajného „jízdenkového“ penězovodu z pražského Dopravního podniku přes papírnu Neograph až k obviněnému lobbistovi Ivo Rittigovi podobně jako nedávný znalecký posudek podkopávají teorii policie o mnohamiliónové způsobené škodě.
  • Svědci totiž podle zjištění Práva, podobně jako např. ekonomická ředitelka Dopravního podniku Magdalena Češková, při svém výslechu z konce března výpočet škody zásadně zpochybnili.
  • Bezpečnostní ředitel státní tiskárny Vladimír Abraham pak upozornil, že ceny nelze vzájemně porovnávat. „Současný ceninový papír nakupovaný od společnosti Optis je dostačující, ale z mého pohledu coby bezpečnostního ředitele si myslím, že není v ohledu kvality úplně optimální,“ konstatoval při výslechu Abraham.
  • Nový papír, na který se poslední dva roky jízdenky pro pražský Dopravní podnik tisknou, totiž nemá tolik ochranných prvků jako ten, který předtím dodávala společnost Neograph.

Viz také:

Kvalita jízdních dokladů

Svědecká výpověď - Ing. Abraham

Která jízdenka je kvalitnější?

 Pracují v Equita Consulting hlupáci?

Nové jízdenky MHD

Rittig se může smát...