Ohlédnutí zpět

V březnu 2012 první zprávy v článku Známe tajný primátorův plán: sesadit Nečase (na tomto webu v článku Primátorův plán: sesadit Nečase) uvedly toto:

"- primátorovi poradci přiznávají, že "kauzy", které se na adresu dopravního podniku v poslední době vynořují, mají zcela účelový charakter. "Neustálý proud dalších a dalších kauz - vyvolání efektu krize. Hlavní použitá média: HN, MF DNES, aktualne.cz. Razantní vystoupení Docenta v rámci tiskové konference podniku - ve smyslu ´situace je neúnosná, z médií na nás padají další a další kauzy, je třeba to zastavit´. Akcentovat napojení podniku na organizovanou kmotrovskou skupinu kolem Iva R. - podpořit ´čistící proces vedený Docentem´," píše se v materiálu.

To zcela korepsonduje s dosavadními primátorovými kroky, když ten manipuloval tendrem na výběr šéfa Dopravního podniku a zcela proti pravidlům soutěže do křesla tlačí Bakalova člověka, Čechoameričana Vladimíra Licha. Zdůvodňuje to v médiích tvrzením o údajné krizi v DPP, třebaže odbory v dopravním podniku se takovému nařčení brání - DPP se v žádné krizi nenachází. Primátor ale potřebuje navodit přesně opačný dojem, aby prosadil Licha, kterého vydává za krizového manažera (byť Lich žádný krizový manažer není a nikdy nebyl)."

 

Viz také:

Další operace pravdolásky: Svoboda hraje užitečného blbečka, má rozložit ODS. Randák mu pomůže

Neprůhledný výběr šéfa dopravního podniku

Dopravní podnik povedou manažer Lich a politik Nouza

Další krizový manager v DP

Nehospodárnost DP

Zoufalá situace DP ?