Nejdřív zdražili jízdné, pak si šéfové DPP dali miliony

Portál aktuálně a zejména bulvární tisk Insider a Blesk zavádějícím způsobem dávají do souvislosti zdražení jízdného (červenec 2011) a odměny odcházejících zaměstnanců DP. Pro pořádek je nutno zmínit, že orgánem, který výlučně rozhoduje o cenách jízdného v MHD je Rada hl. města Prahy (dle návrhů městské organizace ROPID). Dotaženo do absurdního detailu (dle bulvárních titulků) - Rada již v r. 2011 věděla,že bude vyplácet odměny, a proto rozhodla o navýšení cen. Primátor (jako předsedající Rady) by tedy neměl vypadat tak překvapeně...

 

K problematice se také vyjadřuje blogger na idnes, ze kterého vyjímáme:

" „Odměny jsou neobhajitelné,“ vysvětluje primátor Svoboda novinářům a tváří se strašně překvapeně nad seznamy odměn, které kolovaly mezi řadovými zaměstnanci již několik týdnů. Svým gestem se zbaběle snaží zříci politické odpovědnosti za zoufalý stav, který v dopravním podniku panuje. Když na post generálního ředitele rezignoval Dvořák, dočasným vedením dopravního podniku hl. m. Prahy byl jmenován do té doby veřejnosti neznámý dispečer Jaroslav Stůj. Primátor sliboval průhledné výběrové řízení na post generálního ředitele. Řízení se vleklo týdny a měsíce. Ale pozor, jen na výběr headhunterové společnosti, která teprve měla ono křišťálově čisté výběrové řízení připravit. Mezitím se mediálně profláklo, že Jaroslav Stůj pravděpodobně stojí za nákupem 10x předražených LCD televizí. Dva milióny za deset televizí v ceně 30 tis. Kč už bylo i na Svobodu moc. A tak Jaroslav Stůj musel z kola ven. Jako odchodné za neutěšený stav v dopravním podniku (tak zněl oficiální důvod rezignace) si za dva měsíce v pozici dočasného generálního ředitele odnesl mimořádnou odměnu 2,6 mil. korun. Místo ředitele narychlo obsadila Magdalena Češková - účetní, která v dopravním podniku do té doby pracovala jen několik málo měsíců."

 

Zdá se, že motýlek a lékařské vzdělání nemusí být optimální kvalifikací pro řízení města. Zbývá jen doufat, že Praha dopadne lépe než klinika, kterou Doc. Svoboda řídil.

 

Viz: Miliony berou, každý rok Obří prémie v dopravním podniku...