Chat s bývalým generálním ředitelem Dvořákem

Ve včerejším chatu na novinky.cz se M. Dvořák ostře vymezil vůči primátoru Svobodovi. Jako příklad M. Dvořákem zmíněných účelových tvrzení primátora by mohl sloužit i příběh směnečného programu, určeného k financování vozových parků.

Přestože podmínky, které byly bývalým vedením sjednány odpovídaly mj. i úrokovým sazbám které dosahují ve financování svých aktivit menší státy EU (konkrétně Slovensko), primátor Svoboda během valné hromady DP v listopadu 2011 prohlásil, že je schopen pro DP zajistit výhodnější podmínky financování a schvalování směnečného programu zastavil. Představenstvo DP společně s dozorčí radou se dopisem obrátilo na primátora s žádostí o bližší informace o takovémto zdroji financování - bez odpovědi.

Nutno zmínit, že nedávno schválený směnečný program kromě zásadního, pro DP nepřijatelného zkrácení jeho trvání na 1 rok (z původně zamýšlené doby 10 let) výrazně ohrožující likviditu DP, byl uzavřen za zcela stejných podmínek úročení jako původní varianta předložená v r. 2011.

 

Viz také:

Směnky na úhradu tramvají

Dopravnímu podniku chybí 700 milionů korun